Vijeće Europske unije 12. srpnja 2022. donijelo je odluku o ulasku Republike Hrvatske u europodručje. Tome je prethodilo izvješće o napretku Europske komisije i Europske središnje banke u kojem je naša zemlja ocijenjena vrlo pozitivno.

Cijela 2022. godina obilježena je pripremama za uvođenje eura. U UniCredit Leasing-u intenzivno radimo na pripremama i nadogradnji sustava kako bismo prelazak na euro učinili što lakšim i jednostavnijim za naše klijente.

Na dan 1. siječnja 2023. kada euro postane službena valuta u Republici Hrvatskoj svi leasing ugovori sklopljeni u valuti kuna bit će automatski i bez naknade preračunati u eure prema fiksnom tečaju konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za euro. Neće biti potrebno dolaziti u Leasing radi konverzije.

U sklopu priprema za uvođenje eura, kao jednu od prvih promjena, Leasing će uskoro početi dvojno iskazivati cijene i novčane iznose za potrošače - i u kunama i u eurima na zakonom propisani način, a tako ostaje sve do 31. prosinca 2023.

Hrvatska postaje 20. zemlja u kojoj je euro službena valuta. Euro već upotrebljava oko 340 milijuna građana Europske unije.

Uskoro kreće i nacionalna informativna kampanja, a klijenti UniCredit Leasing-a dobit će općenitu i individualnu obavijest s detaljnijim informacijama u skladu sa zakonom.

Sve aktualnosti o uvođenju eura možete pronaći i na stranici www.euro.hr.

Dvojno iskazivanje cijena i novčanih iznosa

UniCredit Leasing Croatia d.o.o. osobne podatke unesene u donji obrazac obrađuje u svrhu ugovaranja sastanka i čuva 30 dana. Više o tome pročitajte u Informacijama o obradi osobnih podataka

Vaši podaci za kontakt

Odaberite grad za sastanak