Domagoj Hladika - novi član uprave Unicredit leasinga

Domagoj Hladika preuzeo je dužnost člana Uprave UniCredit Leasing Croatia d.o.o., u čijoj su nadležnosti dva poslovna područja; upravljanje rizicima i operacije. 

Odlaskom dosadašnjeg člana Uprave, Darka Majcena, na novu dužnost u okviru Grupe, Nadzorni odbor UniCredit leasinga imenovao je Domagoja Hladiku za novog člana Uprave, koji će od listopada, uz predsjednika Eugena Paića-Karegu zastupati Društvo.

Domagoj Hladika (1977.) ima bogato iskustvo rada u leasing industriji, dolazi iz Erste & Steiermaerkische S Leasinga d.o.o. gdje je kao risk menadžer i prokurista bio zadužen za razvoj i implementaciju strategije upravljanja rizicima lokalno te u podružnicama u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori. Iskustvu u leasingu prethode godine rada na poziciji ovlaštenog revizora i poreznog savjetnika. Profesionalnu karijeru započinje u društvu DEKRO Revizija d.o.o., gdje uskoro postaje voditelj revizije, a zatim i zamjenik direktora. Neposredno prije dolaska u leasing okruženje, član je uprave, ovlašteni revizor i porezni savjetnik u društvu Leitner & Leitner Consulting d.o.o. u Zagrebu.

Diplomirao je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu na smjeru računovodstva, a stečena znanja nadogradio završivši Cotrugli Business Academy (MBA) 2009. godine.

„U svojem dosadašnjem poslovanju društvo UniCredit Leasing Croatia pokazalo je neprekidnu usmjerenost na unaprjeđenje poslovnih procesa i odnosa s klijentima što mu je omogućilo da i u aktualnoj gospodarskoj situaciji zadrži vodeću poziciju na tržištu. U tom pogledu smatram da svojim znanjem i radnim iskustvom mogu doprinijeti da Društvo i dalje napreduje te da zadrži svoju tržišnu poziciju“, istaknuo je Domagoj Hladika.