Unicredit Leasingu 30 milijuna eura
za male i srednje poduzetnike u Hrvatskoj

Podrška EBRD-a za razvoj i snažniji zamah poduzetništva
Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) daje podršku mikro, malim i srednjim tvrtkama za leasing financiranje strojeva i opreme, lakih komercijalnih vozila te kamiona i prikolica, kreditom od 30 milijuna eura UniCredit Leasingu Croatia d.o.o.

Mala i srednja poduzeća temelj su hrvatskog gospodarstva, no makroekonomsko okruženje te poteškoće u pronalaženju povoljnog kreditiranja ozbiljno utječu na njihove izglede za rast. U ovim okolnostima, leasing predstavlja jedan održiv i važan instrument financiranja investicija.

EBRD podržava hrvatsko leasing tržište primjenom novog Programa za sektor leasinga u Hrvatskoj, koji je pokrenut u rujnu ove godine.

UniCredit Leasing Croatia vodeće je leasing društvo u Hrvatskoj, a dostupnost financiranju osigurava kroz prodajnu mrežu Poduzetničkih centara Zagrebačke banke i UniCredit Leasinga širom Hrvatske.

EBRD podržava planove UniCredit Leasinga za daljnji razvoj i doprinos oporavku sektora.

Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, rekla je: “Ponosni smo što je naš novi program naišao na tako dobar odaziv na tržištu, što se smatra dobrim pokazateljem oporavka potražnje za financiranjem kapitalnih investicija, a mala i srednja poduzeća imaju ključnu ulogu u pokretanju gospodarskog oporavka.”

Eugen Paić-Karega, predsjednik Uprave UniCredit Leasinga naglasio je da je ovo leasing društvo trenutno jedino koje u ovom trenutku sudjeluje s institucijama poput Hamag-Bicro-a u programima financiranja poduzetništva i startupova, a koje ćemo nadopuniti povoljnijim uvjetima financiranja kreditne linije EBRD-a. Svjesni činjenice da je ključ razvoja gospodarstva u razvoju malog i srednjeg poduzetništva, kroz naše programe i nove mogućnosti, povoljnija i fleksibilnija financiranja, poput ovoga, približili smo leasing poduzetništvu te predstavili UniCredit Leasing kao partnera koji doprinosi generiranju nove vrijednosti.

EBRD je aktivan u Hrvatskoj kao investitor od njene neovisnosti i dosad je podržao više od 168 projekata u ukupnom iznosu od 3 milijardi eura. EBRD-ove aktivnosti uključuju različite sektore ekonomije i posebno su izražene u infrastrukturi, gospodarstvu, financijskom sektoru i energetici